Toegankelijkheid

Skip to main content
  • Banner_4-2019_1500x300px.jpg

Uitnodiging deelname 36e Nationale Oldtimerdag in Lelystad

Op zondag 19 juni a.s. vindt hopelijk de 36 editie van de Nationale Oldtimerdag plaats, de grootste en wellicht gezelligste oldtimermeeting in ons land. Al jaren is de derde zondag in juni in Lelystad een begrip. Vierhonderd originele historische automobielen verzamelen zich op een sfeervolle locatie langs de Bataviaboulevard. Met Batavialand Werf & Batavialand Museum en Batavia Stad Fashion Outlet als meewerkende buren en met gezellige terrassen aan het water. Komt u een dag tevoren, dan kunt u boeken voor een speciaal oldtimerarrangement in het Leonardo Hotel City Center Lelystad tegen een aantrekkelijk tarief. Ontbijt en overdekte bewaakte nachtstalling inbegrepen.

 Heeft u zondag 19 juni al in uw zomeragenda gereserveerd? De Nationale Oldtimerdag biedt u een fascinerend overzicht van de automobielgeschiedenis. In overleg met de Unesco presenteren we voor de vierde maal in successie een overzicht van de vroege periode die in Europa de naam kreeg ‘Belle Epoque’ (1890-1918). Een periode vol vernieuwingen en verassingen waarin de ontwikkeling van de automobiel een voorname rol speelde. Het wordt een dag met zeldzame automobielen en opmerkelijke presentaties waaronder een terugblik op 100 jaar Bentley, een show van dwergautomobielen. Daarnaast ‘The Roaring Twenties’ (automobielen uit de periode 1919-1930), Herdenking 75 jaar bevrijding en een line-up van ‘Super Cars’ met zowel klassieke als moderne, sportieve, exclusieve modellen.

Het programma begint om 09.00 uur en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten. De deelnemers stellen zich op voor een jurypresentatie. Aansluitend is er een toertocht van omstreeks zestig kilometer in een landelijke omgeving van het jonge polderlandschap. Iedere leeftijdsklasse kent zijn eigen winnaars. Op basis van het aantal toegekende punten is er een overall winnaar met als eretitel ‘The Best of the Show’, beloont met de Vredestein Prix d’Historique wisselbokaal.

De categorie-indeling is als volgt:

  • Klasse A/B Automobielen tot en met 1918
  • Klasse C Automobielen van 1919 tot en met 1930
  • Klasse D Automobielen van 1931 tot en met 1945
  • Klasse E Automobielen van 1946 tot en met 1960
  • Klasse F Automobielen van 1961 tot en met 1970
  • Klasse S Bedrijfsautomobielen tot en met 1975
  • Masterclass met de winnaars van eerdere jaren

Recreations zijn tijdens het evenement welkom als kijkobjecten. Zij maken geen deel uit van de beoordeling per categorie. Naast de prijzen voor de categorieën is er een speciale prijs voor de aantrekkelijkste combinatie van kleding en voertuig: ‘ Prix d’Elegance 2020’.

De meeting kent bovendien een curiosamarkt, bijzondere kijkobjecten en muzikale optredens. Jaarlijks komen er gemiddeld 20.000 enthousiaste bezoekers een kijkje nemen bij deze indrukwekkende rijdende collectie historische automobielen onder het motto ‘Erfgoed dat beweegt’.

De deelnemers (maximaal vier inzittenden per automobiel) krijgen consumptiebonnen, lunchpakketten en een rallyschild. Na afloop krijgt iedere deelnemende automobiel een aantrekkelijke attentie. Met het aan u toegekende startnummer speelt u mee in de Classic Car Tombola met verrassende prijzen. De Nationale Oldtimerdag kent geen inschrijfgeld en is voor publiek vrij toegankelijk.

 De inschrijving is opengesteld voor particuliere eigenaren, collectioneurs en leden van merkenclubs. Indien een categorie is volgeboekt plaatsen wij u op de wachtlijst. Inschrijving kan via dit inschrijfformulier of via www.nationaleoldtimerdag.nl. Uw aanmelding is pas definitief als u van ons omstreeks eind april een bevestiging heeft ontvangen met startnummer. U krijgt ongeveer twee weken voorafgaande aan het evenement een kleurrijk deelnemersmagazine met volledige informatie per Post NL thuis gestuurd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Nationale Oldtimerdag Lelystad. Team Mustang Center Nederland maakt geen deel uit van de organisatie. Dit betreft een ingezonden bericht. Om nader kennis maken te maken met de Nationale Oldtimerdag: www.nationaleoldtimerdag.nl. Beleef het mee. Wij hopen dat u onze uitnodiging aanneemt en u op zondag 19 juni a.s. te kunnen verwelkomen. 

Klik hier om in te schrijven.