Toegankelijkheid

Skip to main content
 • Banner_3-2019_1500x300px.jpg

Vacature Redacteur

Sinds januari 2016 is Stefan Stolk als bestuurslid van Team Mustang Center Nederland verantwoordelijk voor de uitgave van ons clubmagazine Pony Corral en de website. In overleg met het bestuur is onlangs de einddatum van zijn bestuurstermijn vastgelegd: januari 2024. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe redacteur.

Als redacteur zorg je voor het verzamelen van artikelen en foto’s. Deze worden grotendeels aangeleverd door leden van de club, en daarnaast kun je als je agenda het toelaat ook zelf op pad om verhalen te schrijven. In overleg met het bestuur heeft Stefan Stolk besloten dat hij met ingang van januari 2024 zijn functie als redacteur zal overdragen aan een opvolger. Hij schrijft:

“Niet omdat het clubbestuur mij is gaan tegenstaan, of dat ik geen plezier meer haal uit de redactie van de Pony Corral. De reden voor mijn besluit: mijn bedrijf. Ik besloot vorig jaar om mijn vaste baan op te zeggen, en een zelfstandig marketingbureau op te richten. Ik heb in korte tijd een vaste klantenkring kunnen verzamelen, en alle werkzaamheden laten het steeds minder toe om voldoende prioriteit te kunnen geven aan de Pony Corral en andere bestuurstaken."

Kandidaat-redacteur (vanaf 2023)
We willen het komende seizoen benutten om op zoek te gaan naar een kandidaat-redacteur. Je kunt vanaf nu al meedraaien om kennis te maken met de andere bestuursleden, om te zien wat het werk precies inhoudt en om te kijken of de functie bij je past. Samengevat, het werk van redacteur en bestuurslid bij Team Mustang Center Nederland:

 • Ieder jaar lever je vier uitgaven van de Pony Corral af
 • Je werft en spoort leden aan om een artikel te schrijven en aan te leveren
 • Je onderhoudt het contact met de drukkerij over het aanleveren en deadlines
 • Je bent het aanspreekpunt voor de website
 • Je stelt digitale nieuwsbrieven op
 • Optioneel: de vormgeving van de Pony Corral. Deze doen we sinds 2017 in eigen beheer, maar er staan diverse partijen stand-by om dit van je over te nemen en uit te besteden.

Wat heel handig is:

 • Taalgevoel en een feeling voor interessante artikelen
 • Kennis van mailingprogramma’s (bijvoorbeeld MailChimp)
 • Kennis van websitemanagement (Joomla of Wordpress)
 • Optioneel: kennis van Adobe Photoshop en InDesign

Optioneel: online commissielid
Denk je erover na of de functie redacteur iets voor jou is, maar ben je minder ervaren met online portalen, zoals de website, social media en de digitale nieuwsbrief? Dan is het ook bespreekbaar om te gaan werken met een (ondersteunend) online commissielid, die jou helpt bij het onderhouden van deze kanalen. Geïnteresseerde online commissie-leden kunnen zich vanaf nu ook aanmelden.

Meer informatie
Wil je meer weten over de functie redacteur? Stuur dan een e-mail naar Stefan Stolk (redacteur) via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..