Toegankelijkheid

Skip to main content
  • Banner_3-2019_1500x300px.jpg

Vacatures bestuurfuncties: voorzitter en evenementencoördinator

Voorzitter Danny Hermans en Evenementencoördinator Denise Bettink hebben besloten om hun termijn als bestuurlid van Team Mustang Center Nederland vroegtijdig te beëindigen. In overeenstemming met de drie andere bestuursleden zullen zij hun werkzaamheden voortzetten en/of gedeeltelijk overdragen tot de Algemene Ledenvergadering in januari 2022. Tijdens deze vergadering hoopt het bestuur voor beide functies een nieuwe kandidaat voor te dragen. 

Danny laat weten: “Ik heb de functie de afgelopen drie jaar met zeer veel plezier uitgevoerd, en had nog heel veel zin om de termijn van vijf jaar te vervullen, en wellicht had ik het nog wel langer willen doen. Maar door omstandigheden heb ik besloten om mijn taken neer te leggen.”

Het besluit van Denise staat los van het besluit van Danny: “Op dit moment zorgt een samenloop van onverwachte omstandigheden dat ik dit besluit wel moet nemen. Zowel een nieuwe functie op mijn werk, als een belastende situatie in mijn privéleven spelen hierin een rol. Op dit moment moet ik kiezen voor mijn loopbaan en mijn familie. Ik heb onwijs veel plezier beleefd aan de functie van evenementencoördinator en had graag nog wat jaren doorgegaan.”

Het is natuurlijk jammer dat deze twee zeer toegewijde bestuursleden en Mustang-ambassadeurs hun functies neerleggen. Maar aan de andere kant hebben we als clubbestuur ook allemaal een gezin, familie en werk, naast onze vrijwilligerstaken voor de club. En als er zich omstandigheden voordoen waardoor club- en privézaken lastig te combineren zijn (of worden), dan is het beter om  twee nieuwe kandidaten te werven die zich bij het clubbestuur voegen. De andere bestuursleden steunen de besluiten van Danny en Denise volledig, en wensen hen het beste toe. 

De verenigingsakte (1993) schrijft voor dat het bestuur van Team Mustang Center Nederland moet bestaan uit vijf personen, en dat betekent dat wij in verband met het vertrek van Danny Hermans en Denise Bettink op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden. De drie andere bestuursleden zijn Arjan Zoutewelle (secretaris), Willem Valk (penningmeester) en Stefan Stolk (redacteur).

In het bestuur van Team Mustang Center Nederland is sinds de oprichting gewerkt met aandachtsgebieden. En dat lijkt ons voor de toekomst nog steeds de beste keuze. De vrijkomende bestuursfuncties betreffen de rollen van voorzitter en evenementencoördinator. In het bestuur van Team Mustang Center Nederland is sinds de oprichting gewerkt met aandachtsgebieden. En dat lijkt ons voor de toekomst nog steeds de beste keuze. De vrijkomende bestuursfuncties betreffen de rollen van voorzitter en evenementencoördinator. 

Takenpakket voorzitter

  • Aanspreekpunt voor overige bestuursleden en leden;
  • Contactpersoon met Ford Nederland, FEHAC, KNAC en andere Ford Mustang-clubs;
  • Aanwezigheid tijdens evenementen en toertochten;

Takenpakket evenementencoördinator

  • Verantwoordelijk voor het organiseren van de clubmeetings;
  • Het opstellen van aankondigingen van clubevenementen, zowel op de website als in de Pony Corral;
  • Aanwezigheid tijdens evenementen en toertochten;
  • Afspraken maken met locaties, hoteliers, vrijwilligers en standhouders;
  • Opstellen van evenementdraaiboeken.

We moeten eerlijk zijn: het vervullen van bovenstaande functies vergt natuurlijk wat (vrije) tijd. Maar aan de andere kant werken we als vijf bestuursleden samen. Daarom komen we eens in de acht tot tien weken (afhankelijk van de periode) ‘s avonds een paar uur bij elkaar om clubzaken te bespreken. We spreken dan notulen en actiepunten van de vorige vergadering, en stellen een agenda op voor de komende periode. We werken samen aan een aantrekkelijk evenementenprogramma en inhoud van de Pony Corral. Het hebben van een hart voor de club en haar toekomst is het meest belangrijke.

Interesse in één van deze functies?

Wil jij je inzetten als bestuurdslid van Team Mustang Center Nederland, en spreekt één van de functies jou aan? Heb je vragen over de taken, of wil je meer informatie? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..