Toegankelijkheid

Skip to main content
  • Banner_3-2019_1500x300px.jpg

Evenementenregeling en niet-leden

Evenementenregeling
Door de evenementenregeling kan met geschorste voertuigen (van 15 jaar en ouder) toch gebruik gemaakt worden van de openbare weg. De evenementenregeling wordt afgegeven door de Belastingdienst. Voor een kenteken kan voor maximaal 4 evenementen, in totaal maximaal 8 dagen per jaar van deze regeling gebruik worden gemaakt. De evenementenregeling is een regeling waarbij onder voorwaarden:

  • Met motorrijtuigen in de leeftijd van 15 jaar en ouder;
  • waarvoor een schorsing geldt;
  • bij gelegenheid van maximaal vier erkende evenementen per kalenderjaar;
  • gedurende maximaal zes dagen per kalenderjaar;
  • de weg mag worden gebruikt;
  • zonder dat de schorsing opgeheven hoeft te worden.

Let op: de registratie geschiedt per kenteken per kalenderjaar, ongeacht wie de eigenaar of houder is. Als evenement geldt in dit verband een speciaal evenement of een festiviteit waarbij het gebruik van een historisch motorrijtuig tot doel heeft om dit in het kader van het evenement of de festiviteit als zodanig aan het publiek te tonen. Voorbeelden: herdenkingen, corso’s, allegorische optochten en clubdagen van houders van desbetreffende motorrijtuigen. Als evenement wordt niet aangemerkt een gebeurtenis met een persoonlijk karakter (huwelijksfeest e.d.).

Als een geschorst voertuig in het kader van de evenementenregeling op de weg komt, hoeft er geen motorrijtuigenbelasting betaald te worden en is de APK-verplichting voor personen- en bedrijfsvoertuigen niet van kracht. Het voertuig dient wel ‘APK-waardig’ zijn. Gebruikers van deze regeling, dienen zich ervan te vergewissen dat hun polis WA-verzekering bij schorsing c.q. het ontbreken van een geldige APK niet uitsluit: het voertuig dient bij gebruik op de openbare weg WAM verzekerd te zijn. Meer informatie vindt u op: http://fehac.nl/evenementenregeling.

Indien je voor één van onze evenementen van deze regeling gebruik wilt maken, kun je je maximaal tien weken vóór het evenement aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Deelname niet-leden
Als niet-lid bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan onze statische meetings. Dit zijn bijeenkomsten waarbij de auto's op 1 locatie bijeen komen. Als je in het bezit bent van een Ford Mustang en je wilt met jouw auto op het terrein van de meeting komen, dan kan dat tegen een kleine vergoeding. Deze vergoeding kan bij de entree van het terrein betaald worden. Om een evenement van Team Mustang Center Nederland bij te wonen als niet-lid, dien je van tevoren contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.