Toegankelijkheid

Skip to main content
  • Banner_3-2019_1500x300px.jpg

2011 Shelby Beach Cruiser

Als je de naam ‘Shelby’ hoort komt er meteen een beeld van één of misschien wel meer mooie auto’s in je gedachten tevoorschijn. Aan een fiets denk je niet zo snel. Naast dat Carroll Shelby in 2011 in mijn beleving één van de mooiste gelimiteerde Shelby GT350’s uitbracht, komt er ook in dezelfde kleurstelling een gelimiteerde Beach cruiser op de markt. De 2011 GT350 kwam overigens op de markt ter ere van het 45-jarig bestaan van Shelby.

Felt Bicycles (sinds 1991) maakt er een ‘extra’ editie bij met de looks van een echte Shelby. Na een overeenkomst met Carrol Shelby Licensing ontwerpt en bouwt Felt een gelimiteerde Beach Cruiser.

“Carroll Shelby staat bekend om zijn vastberadenheid om te slagen en zijn passie voor prestaties”, vertelt Felt-directeur Bill Duehring. “Deze eigenschappen stuwden Shelby naar het toppunt van autoracen en inspireerde vele fans. Bij Felt delen we deze zelfde passie en waarderen het zeer dat we deel uit mogen maken van dit project.”

Zoals vele Shelby Mustangs is deze tweewieler Wimbledon White gespoten, geaccentueerd door de bekende Guardsman Blue racestriping om de beroemde kleurstelling van Shelby te eren. Het aluminium frame dat wordt gebruikt heeft de vorm van Felt’s Hydro gevormde tankontwerp en is ontworpen door Micheal Holmes. Verder is de fiets uitgerust met Shimano Nexus-3 speed versnellingen en 36-spaaks wielen. De fiets is voorzien van een badge met serienummer om de authenticiteit te waarborgen. Naast een certificaat komt een stickervel mee met de levering.

Volgens een aantal publicaties van het aankondigen van deze fiets zouden er in totaal 500 gebouwd worden, 350 voor de Noord-Amerikaanse markt en de overige voor de rest van de wereld. Echter, ik kom ook een badge tegen waarin aangegeven wordt dat de telling loopt van SF0001 tot en met SF562. Mocht er ook nog een SF000 zijn, dan zou de oplage 563 stuks zijn. Carroll Shelby zelf had zich de cruiser met badge SF350 ‘toegeëigend’. De verkoopprijs was $999.00 in 2011. Dus mocht je nog een betaalbare achterwielaangedreven Shelby (cruiser) zoeken, dan is dit je kans. Ze komen af en toe voorbij op eBay.


Door: Reiny van Uden
Gepubliceerd in: Pony Corral 02-2020