Toegankelijkheid

Skip to main content
  • Banner_2-2019_1500x300px.jpg

Mustang Valley Sponsor: Olsthoorn Makelaars

Ondernemen, innovatie en expertise in één familiebedrijf

Als familiebedrijf heeft Olsthoorn Makelaars een specifieke dynamiek: het samenspel tussen familie, bedrijf en personeel is uniek. Dit uit zich in een grote betrokkenheid van de medewerkers, een hechte band tussen het bedrijf en de regio en een passie voor ondernemen. En dat is een krachtige mix. 

In 2006 startte Gert-Jan Olsthoorn samen met een compagnon het makelaarskantoor in het Wateringse Veld. Zijn zus Esther trad kort daarna in het directieteam om zich te focussen op de nieuwbouwprojecten. Jongste zus Judith sloot later aan, en is nu verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Inmiddels telt Olsthoorn Makelaars meer dan 35 medewerkers die zijn verdeeld over twee vestigingen in Den Haag en één in het Westland.
 
Ondernemen
Een opmerkelijke groei in korte tijd. Gert-Jan: “Groeien is niet per se een doel op zich. Maar als ik kansen zie, laat ik ze niet lopen.” Hij noemt zichzelf zowel ondernemer als makelaar, is overtuigd van het belang van marketing en verliefd op technische snufjes. Integriteit staat hierbij hoog in het vaandel. Zo komen groothoeklenzen er niet in. “Vervolgens heb je dan bij een bezichtiging te maken met een klant die teleurgesteld is over de kleine woonkamer.” Judith vult aan: “Wij kiezen op geen enkel moment voor de korte termijn. Als je als makelaar het verschil wilt maken, gaat het om eerlijkheid en aandacht.”
 
Innovatief
Jaarlijks brengt Gert-Jan een bezoek aan beurzen, onder andere in New York, waar noviteiten worden gepresenteerd. Vervolgens komt hij terug met een hoofd vol nieuwe ideeën en kan niet wachten om deze te vertalen naar acties. Hij is een makelaar met een visie. Een eenvoudig voorbeeld om dit te illustreren vinden we bij een twee-onder-één-kapwoning in Villapark Eikelenburgh. In de voortuin staat een bord van Olsthoorn Makelaars met de tekst “Pssst …. binnenkort te koop.” Vernieuwend, prikkelend en: het werkt. Geïnteresseerden willen er als eerste bij zijn, en de bezichtigingsaanvragen stromen binnen. In 2006 startte Olsthoorn Makelaars met dit principe en inmiddels is het bekend in het hele land.

Exclusief
Nog een voorbeeld van ondernemend makelen, is de introductie van het Olsthoorn Exclusief-label; een dienstverlening op maat voor luxe en bijzondere woningen in Den Haag en omgeving. Judith: “Het verkopen van een woning in het hogere prijssegment vraagt om een specifieke aanpak. Samen met onze marketingspecialisten zorgen we voor een optimale woningpresentatie en weten we potentiële kopers te bereiken en te enthousiasmeren.”

Nieuwbouwexpert
De nieuwbouwafdeling, met daarin nieuwbouwspecialisten en een sterke administratieve ondersteunende kracht, is niet alleen adviseur voor de projectontwikkelaars en investeerders, maar begeleidt ook kopers naar hun nieuwe woning. “Stijlvol wonen in Vroondaal of direct achter de duinen in Westland; wij verkopen nieuwbouwprojecten op uiteenlopende locaties en in diverse prijsklassen. De ene keer begeleiden we iemand die een kavel heeft gekocht en daar een vrijstaande villa op realiseert, de andere keer spreken we een jong gezin dat klaar is voor een volgende stap. Juist die diversiteit maakt het werk zo leuk.” Inmiddels is ook de nieuwbouwafdeling uitgegroeid tot een bekende speler in de regio. Vele ontwikkelaars vinden de weg naar Olsthoorn Makelaars, om van hun idee een succesvol project te maken.
 
Familiebedrijf maakt het verschil
Judith: “We hebben een heel betrokken team. Het familiegevoel heeft zich uitgebreid naar al onze medewerkers. Iedereen werkt hard, maar houdt tegelijkertijd aandacht voor elkaar. Als je werk doet waar je blij van wordt, in een omgeving waar je gewaardeerd en gezien wordt, dan werkt dat enthousiasme door in alles wat je doet. En dat voelen onze klanten ook.”
 
Overweeg je een volgende stap op woongebied? Neem contact met ons op: we luisteren graag naar je verhaal!
www.olsthoornmakelaars.nl